T2 - La llança de Crist

La llança de Crist, aquest dijous, a "Cronos"

"Cronos" emet aquest documental que aborda la història i les vicissituds d'aquesta relíquia sagrada.

Es diu que aquell que posseeixi la llança de Crist té el destí del món a les seves mans, i si aquesta llança del destí es perd el resultat immediat serà la mort.

Quan el centurió romà Longinos va travessar el cos de Jesús crucificat amb la seva llança per comprovar si era mort, la sang de la ferida li va curar la ceguesa. La llança es va convertir en una de les relíquies sagrades de la cristiandat i la història d'aquesta cura miraculosa i els seus poders llegendaris van fer que, al llarg dels segles, reis i conquistadors s'obsessionessin per posseir-la.

"La llança de Crist" desvela la història real d'aquesta relíquia sagrada. La segueix per Europa i el Pròxim Orient, des de Jerusalem fins a Constantinoble i després a Nuremberg. Al llarg dels segles, nombrosos líders històrics han lluitat per tenir-la a les seves mans: Constantí, Carlemany, Napoleó i Hitler, entre altres.

Es creu que una llança exposada al Museu de Hofburg a Viena és l'autèntica. Per primera vegada en la història especialistes forenses han pogut accedir-hi i realitzar-hi una sèrie de tests moderns per verificar-ne la datació. Amb l'ajut d'historiadors i arqueòlegs aquest documental revela la veritable naturalesa d'aquest misteriós objecte. Podria ser aquesta llança l'autèntica "Llança de Crist" de fa 2.000 anys? I si és una falsificació, es podrien confirmar els rumors que l'hauria tret il·legalment del país el Tercer Reich o bé retinguda pel general Patton al final de la Segona Guerra Mundial?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada