T1 - Gettysburg

A "Cronos", reviurem la batalla de Gettysburg

"Cronos" reviurà la batalla de Gettysburg, una de les més cruentes i més decisives de la guerra civil nord-americana, que va enfrontar els blaus del Nord i els grisos del Sud.

El programa del 33 "Cronos" presenta la producció "Gettysburg: els nois de blau i de gris".
Els tres primers dies de juliol del 1863, dos poderosos exèrcits, els blaus del Nord i els grisos del Sud, es van enfrontar salvatgement a les planes, turons i boscos que envolten la petita localitat de Gettysburg, uns cent quilòmetres al nord de Washington, l'actual capital dels Estats Units.

La batalla de Gettysburg va ser, potser, la més decisiva de totes les batalles que es van lliurar durant els cinc anys de guerra civil a l'Amèrica del Nord. Per aquesta raó, cada any s'hi reuneixen en les mateixes dates desenes de milers de persones disposades a reviure els diversos moments de la batalla.

La televisió pública nord-americana, la PBS, va aprofitar aquesta cita per realitzar una docuficció extraordinària, que reviu la batalla minut a minut, fent servir els records i les cartes dels soldats i oficials que van combatre aquells tres sagnants dies de juliol. Però, a més, molts dels actors que veurem són descendents directes dels protagonistes o bé són estudiosos dels fets d'una batalla que és un dels episodis cabdals que ha fet que la gran superpotència mundial, els Estats Units, sigui com és.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada