T1 - Conquistadors

"Cronos" estrena dijous la sèrie "Conquistadors"

"Cronos" estrena aquesta sèrie de tres capítols amb l'episodi "La batalla dels déus". Veurem com Hernán Cortés i 500 espanyols més van envair el continent americà.

El programa del 33 "Cronos" estrena la sèrie de tres capítols "Conquistadors". El primer episodi és "La batalla dels déus".

A principis del segle XVI, 35 milions de persones vivien governades per dos homes, els noms dels quals han perdurat al llarg dels segles: l'asteca Moctezuma i l'inca Atahualpa. Van ser, alhora, reis i déus, sobirans divins amb un domini total sobre els seus súbdits. Però aquests emperadors totpoderosos es van haver d'agenollar davant d'un petit exèrcit que va travessar l'oceà: els conquistadors espanyols.

Aquesta sèrie de tres capítols explica la història d'aquests anys nefastos en què l'imperi espanyol va doblegar dues de les civilitzacions més grans que s'han conegut: els asteques de Mèxic i els inques del Perú. Mitjançant l'atmosfera de les localitzacions originals i una reconstrucció detallada creada per ordinador, veurem aquest xoc de cultures brutal des dels dos punts de vista.

Capítol 1: "La batalla dels déus"

Fa poc més de cinc segles, 500 aventurers espanyols van ser els primers europeus que van envair el continent americà, capitanejats per l'implacable Hernán Cortés, acompanyat de la seva jove amant maia, Malinali. Els desitjos d'or i de glòria van xocar contra antigues creences i sacrificis humans. Alhora, es van haver d'enfrontar amb el poble més ferotge del Nou Món: els asteques.




"Cronos" emet un documental sobre la topada entre els conquistadors espanyols i els inques

Dijous, "Cronos" presenta el segon capítol de la sèrie "Conquistadors", que explica com Francisco Pizarro va topar amb la civilització inca quan va arribar a Sud-amèrica a la recerca de fortuna.

Capítol 2: "L'imperi del Sol"
"L'imperi del sol", el documental que presenta dijous el programa "Cronos", narra com el conquistador espanyol Francisco Pizarro va anar fins al cor de l'Amèrica del Sud buscant fortuna. Allà es va enfrontar amb una de les civilitzacions més grans de la Terra, l'inca. Aquesta topada va confirmar els rumors sobre un ric imperi, la mítica ciutat d'Eldorado.



"Cronos" emet "La rebel·lió inca", l'últim capítol de la sèrie "Conquistadors"

"Cronos" emet el capítol que tanca la sèrie "Conquistadors" i que explica la invasió que Pizarro va fer del territori inca i la resistència que hi va trobar.

Capítol 3: "La rebel·lió inca"En el capítol veurem com Pizarro envaeix brutalment el territori inca i com la resistència que hi troba amenaça d'arruïnar els seus somnis de conquesta. L'imperi inca està destrossat per anys de guerra civil, invasions i malalties mortals portades pels europeus, i està a punt d'enfonsar-se. Els conquistadors formen aliances amb grups de nadius hostils als inques i s'apoderen de prou riqueses per convertir l'imperi espanyol en el més poderós d'Europa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada